Gel nagellak verwijderen: zo doe je dat makkelijk zelf

 

Afgebladderde nagellak mag dan dé nieuwste beautytrend zijn, mocht je meer van een nette nagellook houden, dan is gel nagellak een goede optie. Waar je normale nagellak misschien één dag (of in mijn geval: één uur) doorkomt zonder te gaan chippen, blijft gel nagellak vaak tot wel drie weken perfect op je nagels. Er is alleen één probleem: gel nagellak verwijderen.

Gel nagellak verwijderen

Als je gel nagellak er zelf af probeert te pulken, kun je je nagels flink beschadigen. Nu kun je je gellak makkelijk bij een nagelsalon laten verwijderen, maar hier moet je vaak voor betalen. Als je geld in overvloed hebt en je je gellak het liefst door een professional laat verwijderen: good for you.

Maar als je dat geld liever aan iets anders uitgeeft , dan hebben we een andere optie voor je: je gel nagellak zelf verwijderen. En ja, dat kan zonder je nagels te beschadigen én met spullen die je al in huis hebt. Wij  leggen uit hoe je dit zelf makkelijk thuis doet.

Zelf gel nagellak verwijderen

Benodigdheden: aluminiumfolie, watjes, nagellakremover (mét aceton!) of een echte gel nagellakremover, een grove vijl en een schrapertje.

 • Stap 1: Knip een rond watje door vieren en doe dat bij drie watjes. En knip tien stukken aluminiumfolie van ongeveer 15 centimeter breed en 10 centimeter hoog.

 • Stap 2: Vijl de gel zo veel mogelijk open, tot je bijna op je echte nagel zit (maar kijk uit dat je je eigen nagel niet vijlt!). Je vijlt dus niet zoals je normaal gesproken nagels korter maakt, maar gebruikt de vijl bovenop je nagelplaat.

 • Stap 3: Maak de geknipte watjes goed nat met de remover. Leg een watje op je nagel en wikkel een stuk aluminiumfolie om het topje van je vinger heen. "Het is het beste als je de folie voor de helft over je nagel legt en voor de andere helft over je vingertop heen klapt. De zijkanten wikkel je dan horizontaal naar beneden," legt Lotte uit. "Doe dit eerst bij één hand en ga dan verder met de volgende stap."

 • Tip: je kunt speciale knijpertjes kopen die je op je vingertoppen plaatst, zodat de folie niet losraakt.      

 • Stap 4: Na tien minuten 'weken', mag je de folie van één vinger afhalen. Zorg ervoor dat de rest van de vingers nog in de natte folie blijven, zo vertelt Lotte: "De nagel moet nat blijven, anders wordt de gel nagellak weer hard." Schraap met het schrapertje de gellak van boven je nagelriem tot de nageltop eraf. Als het goed is, gaat je gel nagellak er nu makkelijk helemaal af. Doe dit vinger voor vinger en herhaal daarna het hele proces bij de andere hand.

 • Stap 5: Lotte geeft last but not least dé verzorgingstip voor je nagels: "Nagelriemolie! Moet je altijd doen na het removen, maar ook bij het opstaan en naar bed gaan. Het is magic voor je nagels!"

Dipping te verwijderen 

U kun vijl 100 grinds af vijlen  in plaats van de frezen machine 

 

Acryl Nagels afhalen . 

 

( geld niet voor gel nagels ,)  Gel nagel kan alleen maar afvijlen .

1/Knip je nagels. Gebruik een nagelknipper om de uiteinden van de acrylnagels kort te knippen. Knip zo veel mogelijk van de acrylnagel weg. Als knippen lastig is omdat je nagels zo dik zijn, gebruik dan een grove nagelvijl om je nagels te vijlen. Zorg er wel voor dat je je nagelbed niet raakt, omdat dit dan zal gaan bloeden.

2/Vijl de bovenlaag van de nagels af. Gebruik een fijne polijstvijl om de lak weg te vijlen en zoveel mogelijk van de acrylsubstantie te verwijderen. Maak lange streken over de gehele lengte van de nagel heen.

 • Zorg dat je je echte nagels daarbij niet beschadigt.

3/Breng de aceton op je nagels aan. Doorweek per nagel één wattenbolletje met de warme aceton en leg de wattenbolletjes dan op je nagels. Wikkel ze strak tegen de acrylnagels aan met behulp van stroken aluminiumfolie. Laat je nagels een half uur in de aceton weken.

 • Als je geen aluminiumfolie in huis hebt, kun je ook tape gebruiken om de wattenbolletjes vast te maken. Gebruik tape die niet van plastic gemaakt is.
 • Je kunt je nagels ook gewoon in de kom met aceton zelf weken wanneer je weet dat aceton je huid niet irriteert.

4/Haal de folie en de wattenbolletjes van je nagels. De wattenbolletjes en nagels zouden gemakkelijk verwijderd moeten kunnen worden.

 • Als je je acrylnagels in de kom met aceton geweekt hebt, wip de acrylnagels dan voorzichtig van je natuurlijke nagels af met een manicurestokje.
 • Als de acrylnagels nog steeds stevig vastzitten, herhaal het proces dan gedurende 20 minuten nog eens. Doe daarna een nieuwe poging om je nagels te verwijderen.

5/Schraap de resten acrylsubstantie weg met de polijstvijl. De acrylsubstantie zou na het weken in de aceton zacht moeten zijn. Maak dus gebruik van de mogelijkheid om de rest van het acryl weg te vijlen. Als de acrylsubstantie weer hard begint te worden tijdens het polijsten, gebruik dan een in aceton geweekt wattenbolletje om het te bevochtigen.

6/Breng je natuurlijke nagels in vorm. Gebruik een nagelknipper en een nagelvijl om de randen glad te maken. Polijst je nagels lichtjes met een fijne polijstvijl, en werk vanaf de basis van de nagel naar het uiteinde toe.

 • Vijl je nagels slechts in één richting, om beschadigingen te voorkomen. Maak ook geen zagende bewegingen.
 • De bovenste paar lagen van je nagels zouden met de acrylsubstantie mee verwijderd kunnen zijn. Ga voorzichtig te werk bij het vijlen en polijsten om je nagels niet te laten scheuren of verder te beschadigen.

7/Hydrateer je handen. Aceton droogt je huid sterk uit. Spoel de achtergebleven resten aceton met water en zeep van je handen. Droog je handen en smeer ze in met lichaamsolie, olijfolie of een vochtinbrengende lotion.

 • Wrijf de moisturizer in je nagels, nagelriemen en huid om ze gehydrateerd te houden.